Oktay ustadan kapali pide tarifi….Ben malzemeleri yariya indirerek hazirladim. Malum 3 kisilik bir aile icin cok fazla geliyor… Buarada Bugun asure ayina girmis bulunmaktayiz; muharrem ayinin 10. gunu olmasi itibariyle…hepimize mubarek olsun ins asure yapar yapmaz tarifiyle birlikte oluruz…

 

 

Kapalı pide

 

Malzemeler

 

5 su bardağı un

1 haşlanmış patates

20 gr yaş maya

1 çay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı şeker

Tuz

Su

 

 

Iç harcı

 

1 paket mantar 400 gr

3 soğan

2 sivribiber

1 haşlanmış patates

Bir tutam maydanoz

Tuz

Karabiber

Kekik

Pulbiber

 

hazırlanışı

 

iç harcı hazırlamak için işe soğanlari ince kıyıp sıvıyağda kavurmakla başlayın. Sivribiberleri ilave edin. Doğranmış mantarları ekleyip suyunu salıp çekene dek kavurun.

 

haşlanmış patatesi ezip ilave edin. Kıyılmış maydanozu ve baharatlarını da ekleyip altını kapatın. Bir kenarda bekletin.

Hamur malzemelerini normal hamur mayalar gibi mayalayıp yoğurup dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun pide şeklinde açın.

 

 

Içine hazırladığinız harçtan iki kaşık yayıp hamurun kenarlarını üzerine kapatın parmaklarınızla birleştirin.

Ben Oktay ustanin tarifinde olmayan bir şey yaparak üzerlerine 1-2 kaşık sıvıyağ ile çırpılmış 1 yumurta sarısı sürdüm bӧylece daha nar gibi kızarmış pideler elde ettim.

 

Kapattığınız bütün pideleri yağlanmış tepsiye dizip pişirin. Fırından çıkanları aşırı hararetleri gidince (çok sıcakken konursa hamurlaşır endişesi için) kapalı bir kaba koyun ki yumuşak kalsınlar.

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turkish Pide with mushrooms

 

 

Ingredients:

 

 

For dough

 

5 cups all-purpose flour

1 boiled potato

1 tsp dry active yeast

2/3 cup cooking oil

2 tbsp plain yogurt

1 tbsp granulated sugar

Salt

Water

 

For filling

 

1 pound button mushroom chopped

1 onion diced

2 green Italian Pepper chopped

1 boiled potato

Handful flat-leaf parsley chopped

Dash of salt

Black pepper

Thyme

Crashed red pepper (optional)

 

Preparation:

 

To prepare filling, in a skillet, sauté diced onion with 2-3 tbsp olive oil. Add chopped green peppers and sauté e few minutes more. Stir in chopped button mushrooms.

 

When they get tender add 1 mashed potato, parsley and spices. Turn the heat off and set that aside to cool down.

 

 

Prepare dough just like regular bread dough and let rise until nearly double in size (35 minutes or so)

 

Shape dough into balls as big as a whole walnut. Roll them oval shape. Spread 2 tbsp filling on each one. Seal and close the edges of dough on top and stick them together.

 

When you are done with the all balls, Brush them with 2 tbsp oil and 1 egg yolk mixture. Place them on lightly greased baking sheet and bake in 375 F pre-heated oven until golden brown.