Bahçıvan Kebabı

 

Malzemeler

 

6 orta boy patates

250 gr kemiksiz kuzu yada dana kuşbaşı

3-4 adet havuç

1 kase soyulmuş arpacık soğanı

5 adet domates

4-5 sivri biber

1 yemek kaşığı salça

Tuz

Karabiber

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 bardak su

Kızartmak için sıvıyağ

 

 

Hazırlanışı

 

 

Kuşbaşı etleri 3 kaşık sıvı yağ da kendi sularını salıp çekene dek kavurun. Gerekirse su ekleyerek yumuşacık olana dek pişirin.

 

Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kızartın. Havlu serili bir tabağa alın. Sırayla dilimlenmiş havuçları, sivri biberleri, arpacık soğanları kızartın.

 

Borcama en alta patatesleri, kızarmış kuşbaşı etleri, havuçları, arpacık soğanları yerleştirin. Soyulup dilimlenmiş domatesleri ve kızarmış sivri biberleri serin.

 

2 bardak suya 1 kaşık salçayi tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıp salçanın ezilmesini sağlayın. Butun malzemeler kizardigi icin sosuna ekstra yag eklemeye gerek olmuyor zaten borcamda piserken cektikleri yagi saliyorlar.

 

 

Salça sosunu yemeğin üzerine gezdirip ӧnceden ısınmış 180 C fırında 20 dk uzeri aliminyum folyo ile kapali son 15 dk ise folyosuz pişirin.

 

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

 

 

Gardener kebab

 

Ingredients:

 

6 medium potatoes cut in cubes

10 ounces lamb or beef stew

3 carrots sliced

1 cup peeled pearl onion

5 tomatoes peeled and sliced

3-4 green Italian pepper

1 tbsp pepper or tomato paste

Salt

Black pepper

3 tbsp olive oil

2 cups water

Cooking oil for frying vegetables

 

 

Preparation;

 

Sauté beef stew in 3 tbsp olive oil until tender. Add some water to the beef and cook for more an hour or so.

 

Heat the pan, add cooking oil and fry potato cubes first. Strain with your long-handled slotted spoon and place that on paper towel.

 

Fry all vegetables one by one, sliced carrots, pearl onions, green peppers. Layer fried potatoes, carrots, beef cubes, pearl onions, and sliced tomatoes on top of them. At the end place green pepper strips in a baking dish.

 

Prepare a sauce by mixing pepper paste, salt, pepper and 2 cups water. Pour that over casserole dish evenly. Cook in pre-heated oven for 20 minutes covered 10-15 minutes uncovered.