hicri yiliniz mubarek, muharrem ayiniz hayirlara vesile olsun!

 

 

malzemeler:

 

1 gӧbek marul

½ mor lahana

1 adet salatalık

1 adet domates

1 adet havuç rendesi

Birkaç tane maydanoz yaprağı

 

Sosu

 

1 Limon suyu

2 kaşık zeytinyağı

Tuz

 

Hazırlanışı

 

Gӧbek marulu servis tabağının ortasına dӧrde bӧlün ama birbirinden tam ayırmadan yerleştirin. Kıyılmış mor lahanayı marul yapraklarının aralarına azar azar yerleştirin.

 

Rendelenmiş havucu ve diğer doğranmış yada dilimlenmiş salata malzemelerini de her kӧşeye bir tutam koymak şartıyla yerleştirin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz karışımından oluşan sosu gezdirin.

 

Tuz ve limonu ӧnce karıştırın ki yağı eklediğinizde tuz erimiş olsun aksi takdirde zeytinyağ tuzun tamamen çӧzülmesine engel olacaktır.

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Butter head lettuce salad

 

 

ingredients:

 

 

1 Butter head lettuce

½ cup sliced red lettuce

1 shredded carrot

1 sliced tomato

1 sliced cucumber

A few flat-parsley leaves

 

 

Lemon vinaigrette

 

1 lemon juice

2-3 tbsp olive oil

Salt

 

Preparation:

 

Cut butter head lettuce into quarters and place on the center of a platter. Place shredded carrot, red cabbage slices, sliced tomato and cucumber to the sides of the lettuce. Put a few parsley leaves on top of lettuce.

 

Combine salt and lemon juice in a jar and shake well. Add olive oil and shake a few times more. Drizzle over the salad and serve.