Biz Guneyliler ozellikle “Adanalilar” bulgur islerine bayiliriz…birkac gun bulgur yapmayinca ozleriz…Gazi antepte ogrendigim Antep in meshur yagli koftesi…Bu ismin verilmesinin sebebi ise malzemeleri okuyunca sasiracaginiz 1 su bardagi dolusu (hatta daha fazla idi ben oranini azalttim) kizgin zeytinyagi ile yogrulmasi.

malzemeler

5 çay bardağı bulgur
5 diş sarımsak
½ demet kıyılmış maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 bardak domates suyu
Tuz

Hazırlanışı

Bulguru domates suyu ile hafif ıslayıp 5-10 dakika bekletin salça, tuz, pulbiber ile 10 dakika boyunca yoğurun ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu sırayla ekleyin . En son kızgın zeytinyağını ekleyip, çiğ köfte gibi sıkıp servis tabağına alın. Yesillikler ile susleyin.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

This is a local dish with bulgur from Gazi Antep, Turkey.

Ingredients:

2 cups bulgur
1 cup tomato juice
5 cloves minced garlic
½ bunch minced parsley
1 cup olive oil
1 tbsp pepper paste
1 tsp crashed red pepper (optional)
Salt, pepper 

Preparation:

Soak 2 cups finely cracked bulgur with tomato juice and set aside to rest for 5 to 10 minutes. Add pepper paste, salt, pepper and crashed red pepper and knead it for 10 minutes.

 

Add minced garlic, parsley and knead a few minutes more. At the end, boil olive oil in a small sauce pan and pour it in Bulgur mixture. Grab some piece as big as whole walnut and give them shape just like you see in the picture.