Pisi kӧftesi (ovalamac)

 

Bu kӧftemiz, Türkiyenin Güneyinde çay sohbetlerinin tanıdık ikramlarından biridir. Ev yufkasıni evde hazirlayamayanlar icin de artik bir cozum var; genellikle taze, gunluk yufka satılan yerlerde bulmak mümkün oluyor. Pisi koftesi, cok hafif, doyurucu ve lezzetli bir atistirma; ayni zamanda degisik bir ikram. Tadini merak edenler icin soyle bir tanimlama yapabiliriz; “Yufka ekmek arasi domates, peynir,maydanoz ve sogan yiyormussunuz gibi ama kofte seklinde” :))

 

 

 

Malzemeler

 

 

 

3 adet kuru ev yufkası

1 kase az tuzlu beyaz peynir

1 buyuk bas sogan

3 adet domates

½ demet maydanoz

½ su bardagi zeytinyagi

Tatli toz biber

 

Hazirlanisi

 

Peyniri ilik suya islayin tuzu tamamen gitsin ki tuzunu kontrol edebilesiniz. Yufkalari elinizle kirip iyice ufalayin. Domateslerin kabugunu soyup salata icin dograr gibi kucuk dograyin. Maydanozu ve sogani incecik kiyin.

 

Yufkalar ile soganlari ovalamaya baslayin. Sirayla maydanoz, toz biber, ufalanmis peyniri karisima ekleyip yogurmaya devam edin. Kabuklari soyulup kucucuk dogranmis domatesleri, zeytinyağı ekleyip cok yogurmadan sadece karismasini saglayin. Çiğ kӧfte gibi sıkın.

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

 

 

This is a kind of local dish for women’s tea gatherings. Pisi koftesi which is savory and satisfying, originated in South and Southeast of Turkey. The secret ingredient of this dish is Dry thin pastry sheets that are used to roll and cook on the fire by women at home to make preparation for winter. Recently, you can find and buy it in stores which sell fresh, daily prepared pastry sheets in Turkey.

 

 

ingredients

 

 

 

3 sheets of dry pastry dough

1 cup crumbled feta cheese

3 tomatoes peeled and diced

1/2 bunch parsley minced

1 red onion diced

4-5 tbsp olive oil

1 tsp paprika

 

 

preparation

 

 

Crumble the dry pastry sheets. Add diced onion and knead them well. Add minced parsley, feta cheese, stir in peeled and diced tomatoes, olive oil and paprika but do not knead this time just mix them gently. Grab some piece in your palm, squeeze it and give it an oval shape. place them on a platter and serve it as appetizer.