Zaman gazetesinin “sonradan gurme” köşesinden öğrendiğimize göre; En az 100-150 yıllık bir geçmisi olan tire köftesi için dananın sadece belli bölgeleri kullanılıyormuş. Geleneksel olarak pirasa salatasi ile ikram edilen tire köftesi geçmişte soğan ve birkaç katkı maddesi kullanılarak, herkes tarafindan farklı metotlar ile hazırlanıyormus. Fakat günümüzde ustaları sadece tuzdan başka katkı maddesi kullanmıyorlar.

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 buyuk sogan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kızartmak için
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ

hazırlanışı:

Rendelenmis sogan ve incecik kiyilmis maydanozu geri kalan kofte malzemesiyle yogurun. dolapta birkac saat dinlendirin. Ceviz buyuklugunde parcalar korarip ince uzun sekil verin. tereyaginda kizartip taze yogurtla ikram edin.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Tire which is a town located in Izmir, is popular with its meatball in Turkey. The meatball is made from certain parts like forearm of a cattle. Tire kofte (meatball) is served with leek salad as a tradition. Previously, it was used to consist of different additives like onion and some spices. Recently, Chefs are preparing it only with salt and ground beef.

Ingredients:

  • 1 pound ground beef
  • 1 big grated onion
  • a handful minced flat-leaf parsley
  • 1 egg
  • 1 tbsp pepper or tomato paste
  • salt
  • black pepper
  • red crashed pepper
  • 3-4 tbsp butter to fry

preparation:

Combine all ingredients in a mixing bowl and knead them well. Grab some piece as big as whole walnut and give it a thin and long finger shape. Fry them in melted butter. Serve them with fresh yogurt.