>

Çok hafif, besleyici ve lezzetli bir ögünle kapatmak isterseniz günü Somon (yada sevdiginiz bir balığın) ızgarası çok yerinde bir karar olacaktır.

 

malzemeler

5 parca somon filetosu

marine icin:

  •  5-6 corba kasigi zeytinyagi
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi tatli toz biber
  • 1 cay kasigi sarimsak tozu (sarimsak problemi olmayanlar tazesini de kullanabilir. O zaman bir dis ezilmis sarimsak yeterli olacaktir.)
  • 1 cay kasigi pul biber

hazırlanışı

Marine malzemelerini bir kabin icerisinde karistirin. Somon filetolarini icine yerlestirip 3-4 saat bekletin. Izgaraya koyup her yonunu 5 er dakika olacak sekilde pisirin. herhangi sevdiginiz bir sebze ile ikram edin. Yesil fasulye, brokoli veya karisik sebze bugulamasi birkac alternatif olabilir.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

l! If you want to have a healthy, light and satisfiying dinner. You can try grilled food. Especially, grilled fish! I tried grilled solmon for supper and we, as family, really loved it. you can serve it with broccoli, baby green beens, or vegetable mix.

ingredients

  •  5 solmon fillets
  • 5-6 tbsp olive oil
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp paprika
  • 1/2 tsp crashed red pepper
  • 1/2 tsp garlic powder
  • 1 tsp black pepper

direction

Combine all ingredients but fillets in a medium mixture bowl and place solmon fillets in it. Rest it for about 3-4 hours to marinade and to absorbe all the flavors.

place them on a pre-heated grill and cook about 5 minutes for each side. Serve with veggies.