Maaile sevdiğimiz sınırlı menülerden biri… yani yemek konusunda nadir ortak noktalarımızdan…

Malzemeler

1 kg tüm tavuk parçaları
2 y. kaşığı sıvıyağ
1 y. kaşığı salça
Tuz, karabiber
1 y. Kaşığı Kuru maydanoz
1 diş Sarımsak doğramış
1 bardak su
Bir büyük domates dilimlenmiş
10 küçük sivri biber

Hazırlanışı

Tavuk parçalarınıbir tatlı kaşığı tuz ve 2 bardak suyla haşlayıp süzün. Borcama yerleşririn üzerine salça, sıvıyağ, kuru maydanoz, tuz, karabiber, 1, 5 bardak suve sarımsağı karıştırarak hazırladığınız sosu gezdirin. En üste de soyulup dilimlenmiş domates dilimleri ve çekirdekleri temizlenmiş biberleri yerleştirin 25 dk aliminyum folyo ile sarılı halde, 10 dk da üzeri açık pişirin.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

İngredients:

2 pounds cut whole chicken pieces
2 tbsp oil
1 tbsp pepper paste
Salt, pepper
1 tbsp Dry parsley
1 clove garlic minced or sliced
1 cup water
1 big tomato peeled and sliced
10 small fresh green peppers

Preparation:

İn a medium dutch oven, Boil chicken pieces with 2 cups water and 1 tsp salt for about 15 minutes. Drain them and place on a baking dish. To prepare sauce, combine salt, pepper, oil, pepper paste, dry parsley, water, garlic in a medium mixing bowl.

Pour over chicken pieces. Place tomato slices on chickens. Then place green peppers on top of tomato slices. Cover it with aliminium foil. Bake it in 350 F pre-heated oven for about 25 minutes. Then uncover and keep cooking for 10 minutes more. Serve it with bulgur pilaf and Cacık!