malzemeler

 

50 gr tereyağ veya margarin

2,5 kaşık un

2,5 kaşık nişasta

1 bardağa yakın şeker

800 ml süt (4 bardak kadar)

vanilya

 

dilimlenmiş çilek

dilimlenmiş muz

hindistan cevizi

ceviz

 

hazırlanışı:

 

Unu tereyağ ile kavurun. Azar azar sütü ve şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelip koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin. Vanilya ekleyip altını kapatın.

Kullanacağınız kuplara biraz puding, sıra ile çilek dilimleri, tekrar puding, döğülmüş ceviz ve kullanacağınız diğer meyve mesela muz dilimleri yerleştirin en üstü tekrar pudingle kaplayıp, dolapta servise dek soğutun. Ikram etmeden önce hindistan cevizi, badem veya ceviz ile süsleyin.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

Ingredients:

 

4 cups whole milk

½ stick butter

2 and ½ tbsp all-purpose flour

2 and ½ tbsp corn starch

¾ cup granulated sugar

Vanilla

Strawberry slices

Banana slices

Chopped walnut

Coconut flakes

Chopped almond

 

Preparation:

 

In a non stick pan, roast the flour with butter. Gradually add sugar and milk. Stir continuously. When it comes to boil and become bubbly, add vanilla and turn the heat off.

 

Pour a little pudding in your ice cream cups’ bottom, then place strawberry slices, 1 tbsp pudding, banana slices and nuts one by one. At the end, put 1 tbsp pudding on top and chill in refrigerator for a few hours. Before serving decorate them with chopped walnut, almond or coconut flakes.