Sena ablanın geçen pikniğe getirdiği çok lezzetli tahinli çörekler!

Malzemeler

1 bardak süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı maya
10 fincan un
3/4 bardak sıvıyağ
1 yumurta

İçi için

12 yemek kaşığı tahin
12 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı

Bir bardak süt ile şekeri karıştırıp ısıtın, üzerine kuru mayayı serpip sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Maya kabardığında un, sıvıyağ ve yumurta beyazını ekleyip karıştırarakyumuşak bir hamur elde edin. Tekrar 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamuru 12 eşit parçaya ayırıp teker teker açabildiğiniz kadar ince daire şeklinde açın.Herbir dairenin içine 1 kaşık tahin sürüp, 1 kaşık şeker serpin. Rulo yapıp tekrar hamuru kendi etrafında dolayıp gül şekli verin

Bütün açtığınız hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış tepsiye yeleştirip, ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürüp 180 C fırında kızarana dek pişirin.

Kolay şekilde yapmak isterseniz, hamurun tamamını tek parça açıp tahin ve şeker harcını tamamen tüm yüzeye yayıp ince açılmış hamuru rulo yapıp parmak kalınlığında 12 eşit parçaya bölüp tepsiye yerleştirebilir ve böylece de pişirebilirsiniz.

İlk fotoğraftaki çörekler, hamurun 12 eşit parçaya bölündükten sonra teker teker açılıp tahin ve şeker sürülüp rulo yapıldıktan sonra kendi ekseni etrafında gül şeklinde sarılarak hazırlandığı çörekler.

İkinci fotoğrafdaki çörekler ise yukarıda anlattığım kolay şekliyle hazırlanmış, daha az vakit alan versiyonlu tahinli çöreklerdir.