malzemeler

  • 1 bardak un
  • 1/2 bardak şeker
  • 1/3 bardak portakal suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/3 tatlı kaşığı zencefil
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 1/2 bardak sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-7 ananas dilimi

hazırlanışı

Un, şeker, zencefil, tarçın, kabartma tozu ve hindistan cevizini bir kapta iyice karıştırın. Diğer bir kapta yumurtaları mikserle çırpıp, portakal suyu ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Un karışımını yumurta karışımına yavaş yavaş ekleyin hepsini tekrar karıştırdıktan sonra, yuvarlak kek kalıbı yada pay kalıbını yağlayıp ananas dilimlerini tabana yerleştirin.

Uzerine kek hamurunu boşaltın. 180 C de 25-30 dakika kadar pişirin. Kek soğuduğunda alt tarafını üste getirip ılımaya bırakın.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Pineapple Upside-Down Cake

ingredients:

  • 1 cup all-purpose flour
  • 2 eggs
  • ½ cup oil
  • ½ granulated sugar
  • 2 tbsp grated coconut
  • 1/3 cup orange juice
  • 1 tsp baking powder
  • ½ tsp ground cinnamon
  • 1/3 tsp ground ginger
  • 6-7 pine apple slices

Preparation:

Combine flour, baking powder, sugar, ginger, cinnamon, grated coconut in a medium bowl. Whisk eggs, orange juice, cooking oil evenly in another bowl.

Pour egg mixture to the flour mixture, stir with a spatula to combine.

Grease 9.5 inch- 2.4 cm round baking pie pan. Place drained pineapple slices and pour batter over pineapple slices. Bake that in 350 F pre-heated oven for about 25-30 minutes.