Selvinin pikniğe getirdiği lezzetli ve hafif tatlı…

malzemeler

5 bardak süt
1,5 bardak şeker
1 bardak irmik
1 paket vanilya
1 limon rendesi
100 gr margarin

 

Uzeri için

 

Döğülmüş ceviz
Hindistan cevizi
Tarçın

Hazırlanışı

Margarin hariç diğer malzemleri tencerede karıştırıp ocağa alın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kıvamı koyulaşınca margarini ekleyip ocaktan alın. Iyice karıştırıp margarinin tamamen eriyip karışmasını sağlayın.

Islatilmiş borcama döküp spatula ile düzeltin. Oda sıcaklığına gelince, dolapta soğumaya bırakın. Servisten önce ceviz, hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyin.

 

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 Selvi brought this dessert  to the picnic last Sunday…

Ingredients:

5 cups milk
1 cup semolina
1 and ½ cups sugar
Vanilla
1 lemon zest
4 ounces margarine

For decoration

Chopped walnuts
Finely shredded Coconut
Cinnamon

Preparation:

Combine all ingredients but margarine in a pot. Turn the heat on to medium. It becomes bubbly and thick, turn the heat off and put margarine in as well. Mix them evenly to melt the margarine and dissolve in the pudding like dessert.

Pour the pudding in a baking dish. When it cool down to room temperature, put it in refrigerator for a few hours. Before serve it, cut it into medium squares and decorate with chopped walnut, coconuts and cinnamon.