Malzemeler

Turkiyedeki arkadaşlar pekala normal yufka kullanarak yapabilirler Sıvı harcı arttırmak durumunda kalabılırsınız çünkü bizim burda kullandığımız yufkalar çok sıvı çekemeyecek kadar ince!

Amerikada Türk yufkaları sadece Türk marketlerde bulunabildiği ve bu marketler de genelde Atlanta, New York veya Chicago gibi merkezi yerlerde olduğu için küçük bır şehirde yaşıyorsanız yufka, herzaman elinizin altında bulunabilecek bır malzeme olmuyor. Bu nedenle ya elde açarak yahut benim yaptığım gibi baklava yufkasını kullanarak börek yapabiliyorsunuz.

Kıymalı harç

  • ½ kg kıyma
  • 2 yemeklik doğranmış kuru soğan
  • ½ demet kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kararbiber
  • 1 kasik salça
  • 2 kasik sıvıyağ
  • 1 paket phyllo (ince bakalava hamuru)

Sıvı harcı için

  • 1-2 yumurta
  • 1 bardak süt
  • ½ bardak sıvıyağ

Hazırlanışı

Benim yaptığım gibi Baklava yufkası kullanıyorsanız, kutudan çıkan 2 ayrı paketin birini böreğin alt katını diğerini de üst katını hazırlamak için kullanın. Yağlanmış tepsiye 2-3 kat yufka serip hazırladığınız sıvı harçtan firçayla sürün.

Birinci paketteki yufkalar bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Kıymalı harcı üzerine yayıp ikinci paketteki yufkalara başlayın. Her 3 er yufkada bir; süt, yumurta, yağ karışımından firçayla sürün.

Ikinci paketteki yufkalarin tamamı da bitince böreği dilimlere ayirin ve kalan sivi harci böreğin üst kısmına gezdirin. Biraz dolapta dinlendirin böylece yufkalar sıvı harcın tamamını çeksin ki boreginiz yumusak olsun. Dolaptan çıkarınca oda sıcaklığına gelmesini bekleyip, susam ve çörek otu serpip fırına verebilirsiniz. 180 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.