malzemeler

 

4 adet somon balığı filetosu

2 kaşık zeytinyağı

1 tatlı k. salça

tuz

karabiber

kuru maydanoz

bir küçük ezilmiş sarımsak

 

brokoli için

 

500 g brokoli

2 kuru soğan julyen doğranmış

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

karabiber

 

hazırlanışı

 

Balıkları tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak, salça ve kuru maydanoz ile marine edin. Fırında 25 dakika pişirin.

Brokoli için, julyen doğranmış soğanları zeytinyağında sote ettikten sonra brokolileri ekleyin yumuşayıncaya kadar kendi suyuyla pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip ocağın altını kapatın

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

ingredients:

 

 

4 salmon fillets

2 tbsp olive oil

1/2 tbsp pepper paste or tomato paste

1 tsp salt

1 tsp black pepper

1 clove minced garlic

1/2 tsp dried parsley

for broccoli

 

2 pound fresh or frozen broccoli

1 big onion cut in julienne

salt and pepper

2 tbsp olive oil

 

Preparation:

 

First, we ll prepare the fish, so you need to marinate them in the mixture of salt, pepper, olive oil, pepper paste, garlic and dried parsley for an hour. Then you could either grill or broil it in the oven until it gets soft and cooked. Serve warm.

To prepare broccoli, put oil in a pan add julienne cut onion and saute them for a while then add broccoli flowers and let them simmmer for 10 minutes. Sprinkle some salt and pepper in it to taste.