32 adet, ağızda dağılan, tarçın kokulu elmalı pastalar elde ediliyor.

malzemeler

  • 1 stick(113 gr) tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • un yaklaşık 3 bardak

 

iç harcı

  • 3-4 rendelenmiş elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/3 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri üzerleri için

hazırlanışı

Hamur malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. 15-20 dakika dinlendirin. Bu arada iç harcı hazırlayabilirsiniz. Rendelenmiş elmaları orta büyüklükteki bir tavada şekerle birlikte elmalar yumusayınca dek pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip ocağı kapatın soğumaya bir kenara bırakın.

Ic harcınız oda sıcaklığına geldiğinde, hamuru 4 bezeye ayırın ki açma işlemi kolay olsun. Bezelerden birini alıp yuvarlak ve ince şekilde açın. Bıçakla 8 e bölün, pizza dilimleri gibi dilimler elde edeceksiniz. Her bir dilimin geniş tarafina elmalı harçtan çizgi halinde 1 tatlı kaşığı koyup dar ucuna doğru rulo yapın. Bütün hamurları aynı şekilde bitirince sırayla diğer 3 bezeye de aynı işlemleri uygulayın.

Elmalı pastaları hafif yağlanmış tepsiye dizip, önceden 180 C ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pastaların oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin ve üzerlerine pudra şekeri eleyin.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Rolling pies look like cookie but they taste like apple pie. That’s why we call it pie.

Ingredients

  • 1 stick of butter
  • 1/2 cup plain yogurt
  • 1/3 cup oil
  • 1 cup powdered sugar
  • 3 tbs corn starch
  • 1 whole egg
  • 1 tsp baking powder
  • flour (apprx 3 cups)

filling

  • 3-4 apples peeled and shredded
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 4 tbs sugar
  • 1/3 cup chopped walnut

3 tbs powdered sugar to sift on top of pies

direction

First, we`ll start to prepare filling. Put shredded apples in a deep pan and saute it with sugar for a while. When it gets soft, turn the heat off and let it cool down. Add cinnamon and chopped walnuts. Stir to combine. Set that filling aside.

To prepare the dough, Put all the ingredients (but not flour and baking powder) in a large bowl. Sift the flour and baking powder together in another bowl. Gradually Add flour mixture to the oil mixture until it is a nice and soft cookie dough. Put the dough into the fridge for 15 minutes.

Divide the dough into 4 pieces to make the rolling easy. Take one piece of them and roll it like circle. Cut it with knife into 6-8 pieces like pizza slices. Take one slice and put 1 tsp filling on the wide side of slice and roll it till the end. Do the same thing to all pieces of dough. After finished all pieces, put them on to greased cookie sheet. Pop it in 350 degree preheated oven for 20 minutes or so.

Take them out of the oven. When they are still warm , sift powdered sugar.