Malzemeler

milfoy hamuru
1/2 bardak parmesan peynir
kuru maydanoz yoksa taze kıyılmış da olur
1 yumurta
1 kaşık su
açmak için un

hazırlanışı

Milfoy hamurunu unla açabildiğiniz kadar açın. Yumurtayı su ile çırpıp parşümen kağıdı büyüklüğündeki milfoy hamuruna fırçayla sürün. Parmesan peynir ve kuru maydanozu karıştırıp yumurta sürdüğünüz hamurun yüzeyine heryeri kaplayacak şekilde serpin.

Daha sonra hamuru enine 1 kez katlayın. Katlanmış haldeyken hamurdan çubuk şeklinde ince şeritler kesin Üzerine tekrar parmesan peynir karışımından serpip her bir şeridin iki ucunu ters yöne çevirerek kıvrıştırın 180 C fırına verip 15 dakika pişirin.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Parmesan pastry twists

I found this recipe from Pepperidge farm puff pastry’s web site. We really loved it. It is crisp and light as an appetizer. If you are having trouble to find different recipe for remaining puff pastry sheet at home, you’d better try this one!

ingredients:

1 puff pastry sheet
½ cup parmesan cheese
1 tsp dry parsley
¼ tsp dry oregano
1 egg beaten
1 tbsp water
Flour to roll

Preparation:

Thaw pastry sheet in room temperature for about 30 minutes. Preheat the oven to 400 F and mix egg and water. Mix parmesan cheese, dry herbs, set aside.

Unfold pastry sheet on lightly floured surface. Roll into 14” x 10” rectangle. Cut pastry in half lengthwise. Brush both pastry halves with egg wash.

Sprinkle parmesan cheese filling on one pastry halve, place the other rectangle pastry over top-filling top rectangle egg side down. Roll gently with rolling pin to seal.

Cut crosswise 28 (½ inch) strips. Twist them and place grease cookie sheet or baking pan. Brush on top of them and sprinkle some more parmesan mixture over twists. Bake 10-15 minutes or until golden brown. Makes 28 twists.