>



Sucuklu Pizza

Malzemeler

Yeterince sucuk
1,5 kase rende kaşar

Domates sosu için

1 kase domates sosu
1 diş rendelenmiş sarımsak
tuz
karabiber
Kuru fesleğen
3 y.k. zeytinyağ

hamuru için

1 s.b su
1 t.k. kuru maya
2 t.k. şeker
2 y.k. zetinyağ
aldığı kadar un (yaklaşık 2- 2,5 bardak)

Hazırlanışı

Hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak, normal ekmek hamuru hazırlar gibi mayalayın. Ilık bir yerde dinlendirin.

Domates sosu için, domates püresi yada rendesi kullanabilirsiniz. Ben hazır domates püresi kullandım. Domates püresi, rendelenmiş sarımsak, kuru fesleğen, tuz, karabiber ve zeytinyağ karıştırıp bir kenara alın. Sosunuz katı olursa su ilavesiyle daha sıvı hale getirebilirsiniz.

Hamuru incecik açarak hafif yağlanmış pizza tepsisine yayın. Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirin. Kaşar peynirin yarısını domates sosun üzerine, kalan yarısını da sucuklar piştikten sonra fırından çıkarmadan önce serpin.

Sucuğu dilimleyip pişirin. Kaşar peynirin üzerine aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında taban hamuru pişene dek bekletin. Çıkarmadan önce kalan kaşarı da serpip tekrar fırınlayın. Kaşar eriyince fırından çıkarıp dilimleyin.