Lentil Soup / Mercimek Çorbası

 

Mercimek çorbası

 

Türk sofralarının çoğu zaman değişmez baş rol oyuncusudur kendisi. Bilirsiniz ki herkesin aşina olduğu ve hemen her kültürde insanın bildiği bir çorbadır. Ve gӧnül rahatlığı ile ikram edersiniz misafirlerinize…bu miktar bizim gibi cekirdek ailelere gore ayarlanmistir. Arzu ederseniz arttirabilirsiniz malzemeleri.

 

 

 

 

Malzemeler

 

1 bardak mercimek

1 kuru soğan

2 orta boy havuç

1 patates

Tuz

Karabiber

kimyon

Yeterince Sıcak su veya etsuyu

(yaklaşık 5 su bardağı)

 

Uzeri icin:

1 yemek kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı pul biber

3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

 

Yaninda ikram için

 

Ekmek ve Limon dilimleri

 

Hazırlanışı

 

1 kupa bardağı mercimeği yıkayıp süzdükten sonra, doğranmış sebzelerle birlikte düdüklü tencereye alıp 5 bardak kadar su ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirecek kadar orta hararetteki ateşte bırakın. 15 dakika sonra Ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına inmesini bekleyin.

Mercimek çok değişken bir baklagildir. Bazı çeşidi çok nişastalıdır çok su ilave etmeniz gerekir, bazısı o kadar nişastalı olmaz daha az su eklersiniz pişirirken…bu nedenle ancak tamamen pişince anlayabilirsiniz ne kadar su ilave etmeniz gerektiğini.

Bu aşamadan sonra gerektiği kadar sıcak su veya et suyu ilave edip kıvamı ayarlayın. Ben genellikle tavuk suyu kullanıyorum; gerçekten çok lezzetli olduğunu sӧyleyebilirim:))

 

 

 

Ikram etmeden ӧnce, bir tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Kuru nane ve pul biberi ekleyip kaselerin üzerine birer kaşık gezdirin. Ekmek ve limon dilimleri ile sıcak servis edin.

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

Red lentil soup is the most common soup in Turkey. You can find red lentil in farmers market or international food groceries.

 

ingredients:

 

1 cup red lentil washed and drained

1 medium onion cut into cubes

2 carrots, diced

1 medium potato peeled and cut into cubes

6 cups beef/chicken or vegetable stock

1-2 tsp salt

1 tsp black pepper

1/2 tsp cumin powder

1/2 crashed pepper(optional)

 

preparation:

 

Put lentil, onions, carrots, potatoes in a deep pan, add stock in it and let it simmer for 35-40 minutes. If you use pressure cooker, it will take 20 minutes after boiled. Add salt and spices to taste.

 

If you think it needs water, add some water. Beacuse red lentil really absorbes lots of liquid.

 

Blend it with a hand blender and serve hot.

Leave a comment