Merhabalar, yaprak sarmanin mutfagimizda ayri bir yeri vardir. Herkesin sevidigini dusundugum yemeklerden biridir. Belki bazimiz zeytinyagli, bazimiz etli sever ama bircogumuz icin davet sofralarinda vazgecilmezlerdendir.

malzemeler

  •  500 gr yaprak
  • 2 su bardağı pirinç
  • yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 2 adet doğranmış sivri biber
  • 2 adet küçük doğranmış domates
  • 2 küçük doğranmış kurusoğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kasığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • 2,5 su bardagi sicak su
  • 1 limon suyu
  • 1 cay bardagı zeytinyagi

hazılanışı

kullanacağınız yapraklar salamura ise bir gece yahut en az birkaç saat önceden suda bekletin ki yemeğinizin tuzunu kontrol edebilesiniz. Doğranmış domates, maydanoz, soğan, sivri biber, ve sarımsakları orta boy karıştırma kabına alıp,yıkanmış pirinç, salça ve zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırın.

Yaprakları sudan çıkarip saplarini kesin. Yapraklari tek tek alip sarin. tencereye yerlestirip uzerine 2 kasik zeytinyagi, limon suyu ve sicak su karisimini yavasca gezdirin tencerenin kapagini kapayip orta sicaklikta pisirin. uzerine gezdirdiginiz karisim yapraklarinizin yumusacik olmasini saglayacaktir.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

This is a vegetarian dish. It seems to be difficult, but it worths. If you a meet lover, you can put some ground beef, it will be great. This dish is one of the best options for olive oil course for dinner invitations in our culture.

ingredients:

  •  1/2 pound grape leaves
  • 1 and 1/2 cups rice
  • 2 medium tomato peeled and petite diced
  • 2 hungarian green peppers
  • finely chopped parsley
  • 1 big onion or 2 small ones
  • 2 cloves garlic

spices:

  •  1-2 tsp salt
  • 1 tsp black pepper
  • 1 tsp dried mint
  • 1/3 tsp cumin
  • 1 tbsp pepper paste
  • 1 tbsp tomato paste
  • 1/2 cup olive oil
  • 2 cups hot water

preparation:

wash the rice and drain, put em in a bowl. Add spices, olive oil, tomato and pepper paste. Put the vegetables, peeled and finely diced tomato, onion, garlic, parsley, fresh green pepper, one by one. Mix them all with the help of a big spoon.

After you make sure they mixed well, use a teaspoon to put some this mix on to a grape leaf. bend both side of leaf over the mixture and roll it. Do the same thing untill you complete all the leaves.

Put the stuffed leaves in to a deep pan and pour 2 cups of hot water on it slowly. Cook it 35~40 minutes.

p.s.

if you want it more delicious, you can add 2 or 3 tbs olive oil and 1 lemon juice in to hot water before you pour it over stuffed leaves. This will make them both delicious and soft.