Yoğurtlu Kabak salatası
çok hafif bir o kadar besleyici…tavsiye edilir.
Malzemeler
- 3 adet kabak, rendelenmiş
- 2 y.k zeytinyağ
- 1 kase koyu kıvamlı yoğurt
- 1 y.k mayonez (isteğe bağlı)
- ½ kase ceviz, iri dövülmüş
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- Tuz
Hazırlanışı
Rendelenmiş Kabağı zeytinyağda yumuşayıncaya kadar sote edin. Fazla suyunu süzerek ılımaya bırakın. Yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve cevizi karıştırma kabına alıp pürüzsüz olana dek karıştırın. Kabakları da ekleyip tuzunu ayarlayın. Üzerini ceviz, maydanoz veya reyhan yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Bazıları bir kaşık kadar mayonez de ekliyor daha lezzetli olması için, size kalmış yoğurdunuza mayonez de ekleyebilirsiniz.
……………………………………………………………………………..
Easy, healthy, creamy and rich…You should try it as a salad or dip. Here is the salad which was made by two different people.
Ingredients
3 medium zucchini, peeled and grated
2-3 tbsp olive oil
2 cloves garlic, minced
½ cup plain yogurt
½ cup sour cream
1 tbsp mayonnaise
½ cup coarsely chopped walnut
Salt
Preparation
In a medium pan, sauté grated zucchini in olive oil until tender and soft. Let it cool to room temperature. Drain the excessive juice and set aside. In a medium mixing bowl, whisk yogurt, mayonnaise, sour cream, salt minced garlic until smooth. Add chopped walnut, drained zucchini and mix to combine. Place that on a platter and decorate the top with walnut halves or basil leaves.